29/09/2024

Odigrani su preostali susreti današnjeg programa dvadeset i petog kola Premijer lige BiH, susreti u Širokom Brijegu i u Banjaluci.

Široki Brijeg – Krupa 2:2

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu danas su se u okviru dvadeset i petog kola Premijer lige BiH sastali timovi Širokog Brijega i Krupe.

Nogometaši Krupe bolje su ušli u meč, i već u 16. minuti pogotkom Dujakovića poveli sa 1:0, da bi Širokobriježani u 19. minuti pogotkom Zachare poravnali rezultat na 1:1, št je bio ishod sa kojim se otišlo i na odmor između dva poluvremena.

U nastavku meča domaći su u 70. minuti pogotkom Medića došli i do vodstva od 2:1, ali u 93. minuti Krupa pogotkom Nikolića poravnava rezultat na 2:2, što se ispostavilo i kao konačan epilog ovog meča.

Ovom podjelom bodova Široki Brijeg je sada na trećoj poziciji prvenstva, dok je Krupa ostala na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele.

Borac Banjaluka – Olimpik Sarajevo 3:0

Gradski stadion u Banjaluci danas je bio mjesto susreta dvadeset i petog kola Premijer lige BiH, sastali su se timovi Borca u sarajevskog Olimpika.

Borac je bolje otvorio susret, u 26. minuti pogotkom Ćosića poveo sa 1:0, za ujedno i shod prvog poluvremena, da bi u nastavku Banjalučani prvobitno u 49. minuti poveli sa 2:0, strijelac je bio Meleg, a u 91. minuti pogotkom Uzelca i sa 3:0, što je bio i konačan rezultat susreta.

Ekipa Borca je ovim trijumfom sada na drugoj poziciji prvenstvenhe tabele, dok je Olimpik nakon poraza ostao pretposljednji tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i petog kola Premijher lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *