29/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti dvadeset i prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 32 pogotka na svim mečevima, od toga devet pogodaka na meču u Srebreniku u domaćoj pobjedi Gradine nad Orahovicom 74.

Gradina Srebrenik – Orahovica 74 5:4

Najefikasniji susret u okviru ovog kola odigrali su u Srebreniku timovi Gradine i Orahovice 74, a susret se završio pobjedom Gradine rezultatom 5:4, te je shodno tome tim iz Srebrenika ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Orahovica 74 nakon ovog poraza sada na šestoj poziciji prvenstva.

Bosna Mionica – Seona 1:0

Foto: Facebook/ FK Seona

Derbi susret u okviru ovog kola odigrali su u Mionici timovi Bosne i Seone, a susret se završio pobjedom Bosne rezultatom 1:0, te je uslijed toga tim iz Mionice sada četvrtoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Seona nakon poraza sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele.

Radnički Lukavac – Mladost Malešići 0:1

Foto: Facebook/ FK Radnički Lukavac

Interesantan susreti u okviru ovog kola bio je i onaj odigran u Lukavcu, gdje su se sastali timovi Radničkog i Mladosti iz Malešića, a susret se završio pobjedom tima iz Malešića rezultatom 1:0, te je zahvaljujući tome Mladost sada na desetoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Radničkia nakon ovog poraza sada petoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati dvadeset i prvog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon dvadeset i prvog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *