25/04/2024

Odigran je drugi susret današnjeg programa dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH, susret između gradskih rivala Sarajeva i Željezničara.

Sarajevo – Željezničar Sarajevo 3:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu odigran je susret dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH, sastali su se gradski rivali Sarajevo i Željezničar.

Susret je počeo terenskom inicijativom Sarajeva, koje je ubrzo počelo stvarati prilike, dok je Željezničar pokušavao iz kontra napada učiniti nešto više, a u takvoj igri bolje snalazi Sarajevo, koje u 37. minuti dolazi do prednosti od 1:0, strijelac je bio Fanimo.

U 45. minuti Sarajevo svoju bolju igru kruniše novim pogotkom i dolazi do prednosti od 2:0, strijelac je ovaj put bio Mešanović, a taj pogodak ujedno je bio i posljednje što se dogodilo u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta Željezničar je u 54. minuti imao priliku da smanji rezultat iz jedanaesterca, međutim, udarac Štilića odbranio je golman Sarajeva, Kovačević.

Nakon promašenog jedanaesterca za goste, uslijedila je kazna, odnosno, Sarajhevo je postiglo i treći pogodak, te povelo sa 3:0, strijelac je bio ponovo Fanimo.

Ipak, u 72. minuti Željezničar postiže pogodak i smanjuje svoj rezultatski zaostatak na 3:1, strijeloac je bio Juričić.

Naposlijetku, nakon tog pogotka za Željezničar, mreže oba golmana nadalje su mirovale, i rezultat od 3:1 za Sarajevo ispostavio se kao konačni na ovom gradskom derbiju.

Sarajevo je ovim trijumfom sada ponovo na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, sa dobrim špansa,a da po završetku prvenstva tu i ostane, te postane novi-stari prvak BiH, dok je Željezničar zahvaljujući, prevashodno igrama u jesenjem dijelu sezone, unatoč ovom porazu izbjegao borbu za opstanak u Premijer ligi BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *