08/10/2024
1621506948499

Nogometna “U-15” reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Zenici odigrala drugu prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Srbije.

BiH – Srbija 1:1

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas su se u okviru prijateljskog nogometnog susreta sastale “U-15” reprezentacije BiH i Srbije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je Zenicu i medijski popratila ovaj zanimljiv duel.

Prvi su zaprijetili gosti u 10. minuti kad je David Đurić snažno šutirao sa distance, a golman Adel Duškaj izbacuje loptu u korner, nakon kojeg nije bilo veće opasnosti po domaće nogometaše.

U 24. minuti nakon duela Nidala Čelika i Nikše Delibašića bio dosuđen jedanaesterac za Srbiju, a koji je potom promašio Delibašić, odnosno, golman Duškaj odbranio, međutim, lopta se ponovo odbija do napadača Srbije koji je iz drugog pokušaja precizan za 1:0 u korist svoje selekcije.

Narednu priliku imala je selekcija BiH u 27. minuti, Dženan Šabić je šutirao sa preko 25 metara, ali lopta odlazi pored gola, a što je ujedno bio i posljednji važniji detalj u prvom poluvremenu, te se pri vodstvu Srbije rezultatom 1:0 otišlo i na odmor.

U nastavku susreta prvobitno je dobru priliku imala reprezentacija BiH, tačnije, Andrej Subotić je u 59. minuti stvorio sebi dobru poziciju za šut sa 15-ak metara, ali je golman Srbije Vuk Dragović, zaustavio taj pokušaj.

Ipak, u 75. minuti reprezentacija BiH poravnava rezultat na 1:1, Marko Begić se dobro snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i precizno šutira, za dakle svoj pogodak na ovom meču.

Do kraja susreta više nije bilo prilika, i rezultat od 1:1 bio je onaj sa kojim su se naposlijetku morale zadovoljiti obje selekcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *