07/10/2024
1621713729703

Najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, poznatiji pod nadimkom “Iron Puki”, večeras se u sarajevskoj dvorani “Skenderija” borio protiv Mađara Zoltana Sere, a ovo sarajevsko sportsko zdanje posjetila je i ekipa portala sportskevijesti.com, i medijski popratila kompletan tok manifestacije.

Njihova borba je bila glavni događaj eventa koji organizuje Puhalov klub “Iron Puki Boxing”, a centralnoj je prethodilo šest uvodnoh borbi, u kojima je učestvovalo sedam takmičara iz BiH, te po jedan iz Crne Gore, Hrvatske, i Mađarske.

Prve dvije uvodne borbe, borbe između Viktora Mihailovića iz Crne Gore i Gorana Panića iz BiH, te bosanskohercegovačkih boksera Džana Šljive i Adija Durakovića, rješene su poslije klasičnog nokauta već u prvoj rundi, a pobjede su ostvarili Mihailović, odnosno Šljivo.

Treće borba po redu bila je ona između dva boksera iz BiH, Kenana Penića i Darka Jovića, a pobjednik je nakon četiri runde odlukom sudija i rezultatom 2:1 bio Kenan Penić.

U četvrtoj borbi večerašnjeg programa sastali su se borac iz Hrvatske, Agron Smakići i borac iz Mađarske, Andras Csomor, a pobjedu je nakon klasičnog nokauta već u prvoj rundi ostvario bokser iz Hrvatske.

Posljednja uvodna borba održana je između bosanskohercegovačkih boksera Bojana Kneževića i Leona Marića, a meč se završio pobjedom Marića, koji je u prvoj rundi svom protivniku zadao klasični nokaut.

Na kraju je došla i centralna borba večeri, gdje su se sastali najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo zvani “Iron Puki” i bokser iz Mađarske Zoltan Sera, a pobjedu je nakon klasičnog nokauta u četvrtoj rundi ostvario Iron Puki, koji je od početka duela bio znatno bolji rival u ringu.

Inače, Edinu Puhalu je ovo bila 20. pobjeda u karijeri, od kojih je čak 19. pobjeda ostvario tako što je nokautirao svog protivnika, dok je u međuvremenu doživio i jedan poraz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *