06/10/2024
FB_IMG_1621850332442

Iako je Fudbalski klub Rudar iz Han Bile igrama na terenu osvojio naslov prvaka u Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad 1, ovaj nogometni kolektiv onemogućen je da igra finale doigravanja Druge lige FBiH – grupa Zapad sa pobjednikom grupe 2, sa Nogometnim klubom Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Razlog tome jeste odluka Nogometnog saveza FBiH prema kojoj će finale doigravanja sa NK Podgrmeč igrati drugoplasirani tim grupe 1, odnosno, Nogometni klub Vitez.

U Fudbalkom klubu Rudar razočani su tom odlukom NS FBiH, te su odlučili redakciji portala sportskevijseti.com poslati materijal obrazloženja koji su dobili od krovne kuće nogometa u FBiH, a u kojem se, kako nam navode u klubu iz Han Bile krše pravila.

“Nakon odluke takmičarske komisije od 21.05.2021.godine, dok liga još nije bila ni završena, mi se ne predajemo i idemo dalje u pravnu borbu.

Prije svega, obaveza NS FBiH je bila da traži prijavu od našeg kluba za licenciranje za Prvu ligu FBiH jer smo cijelu sezonu bili među 3 prvoplasirane ekipe. Kao prvoplasirani i osvajači Druge lige FBiH – Zapad 1, zaslužujemo doigravanje sa ekipom NK “ Podgrmeč “ iz Sanskog Mosta kako bi dobili konačnog pobjednika Druge lige Zapad.

U odluci takmičarske komisije koja je u prilogu se jasno krše propozicije takmičenja, član 47, stav 2.Danas smo zvanično uputili zahtjev NS FBiH, da se žrijeb za doigravanje odgodi dok se ne završi Druga liga Zapad ( podijeljena na Zapad 1 i Zapad 2 ), i da se nakon toga primjenjuju propozicije i pravilnici za ulazak u Prvu ligu.” – navodi se iz FK Rudar Han Bila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *