06/10/2024
16219331665882

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” danas je sa početkom od 13 sati održana vanredna konferencija za medije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Pristnim novinarima su se obratiti predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum, članovi Upravnig odbora Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, kao i generalna direktorica Sabrina Buljubašić.

Također, novinarima su se obratiti i prvotimci Krste Velkoski, Amer Dupovac i Vladan Kovačević, međutim, mi sa portala sportskevijesti.com, kao i brojene druge redakcije, pojma nemamo o čemu se tamo govorilo, niti da li se ista okončala ili još uvijek traje.

Razlog tome jeste činjenica da je rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo, izuzev medijskih partnera, onemogućilo sve druge redakcije, koje žele pratiti rad kluba, da obavljaju svoj posao, a razlog tome, kako nam je navedeno kroz email, jeste situacija da “zbog ograničenog broja mjesta ovaj put nismo u mogućnosti obezbijediti akreditaciju za vašu redakciju”.

Tako na našu žalost mi sada ne znamo o čemu se govorilo na vanrednoj konferenciji za štampu ovog uglednog i trofejnog kluba, a naročito na žalost naših čitalaca među kojima se nalaze brojni navijači FK Sarajevo, kojima, dakle, nismo u stanju ponuditi informacije sa lica mjesta.

Također, da napomenemo i to da od strane kluba nije omogućen niti direktan prijenos današnje konferencije za štampu, te se mi pitamo da li se osoblje rukovodstva FK Sarajevo možda pribojava “nepodonih” pitanja medija koji nisu njihovi medijski partneri, ili se jednostavno strikno pridržavaju zastarjelog ograničenja od samo šest redakcija, koje je odavno pomjereno na minimalno deset, da i ne govorimo o novim olakšavajućim mjerama nadležnih institucija?!

U svakom slučaju, osoblje rukovodstva FK Sarajevo je nas, kao i mnoge druge reakcije, dovelo do čina da ćemo morati zamoliti uredništvo naših kolega koji su prisustvovali konferenciji za štampu FK Sarajevo da nam prepričaju zbivanja tokom obraćanja, a takva situacija, jedino u FK Sarajevo vlada već godinu dana, što samo po sebi govori koliko su u FK Sarajevu zapravo zainteresovani za otvoren pristup medijima na događajima koji su u njihovoj organizaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *