07/10/2024
ap

Sada već bivši igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, Aleksandar Pejović, koristio se pravom iz FIFA pravilnika o statusu i transferu igrača, te je kao strani državljanin unutar BiH danas izjavio raskid ugovora sa Fudbalskim klubu Sarajevo, saopštio je Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine.

Pejović je službeno postao slobodan igrač, te će svoja prava potraživati na FIFA-om sudu, a sve zbog izostalih plaćanja kluba prema njemu, a i sam Pejović se preko Sindikata očitovao i iskazao svoj stav vezano za raskid ugovora sa bordo klubom.

“U proteklim danima se nisam javno oglašavao. Poštovao sam svoje ugovorne obaveze i pravilnike kluba. Međutim, danas sam raskinuo svoj ugovor i okončao svoj angažman u Fudbalskom klubu Sarajevo. Nalazim se na putu kući i s obzirom na to da je u proteklom periodu bilo dosta špekulacija oko mog statusa, osjećam potrebu radi sebe, svog ugleda i integriteta, ali i javnosti i navijačima da obrazložim.” – rekao je Pejović, te dodao:

“Odlukom direktorice sam odstranjen iz ekipe i poslan na godišnji odmor. Nisam imao razgovor sa šefom struke, bilo mi je onemogućeno da pristupim treninzima. Imao sam želju da pomognem ekipi u finišu sezone, međutim nisam imao priliku niti sam dobio adekvatno objašnjenje. Moram istaći da za vrijeme mog boravka u klubu nikakav incident nisam napravio niti je ikada bilo kakva procedura protiv mene pokrenuta. Klubu sam nudio mogućnost da se rastanemo u miru i prijateljskim okvirima. Tražio sam samo ono što mi se duguje do tog trenutka, ali klub se na to oglušio. Na kraju, mogu reći da sam u Sarajevu imao lijep period i zahvaljujem se prije svega mojim saigračima na odličnoj saradnji, kojima od srca čestitam na jučerašnjoj pobjedi i osvajanju trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine i želim svima puno sreće u nadolazećoj sezoni.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *