07/10/2024
1623496477286

UNFKŽ, odnosno, navijači sarajevskog premijerligaša Željezničara, zahtjevaju od klupskog rukovodstva kao i članova Skupštine, da u narednih sedam dana podnesu neopozive ostavke, te da se izabere novo rukovodstvo, kao i novi članovi Skupštine.

“Ostavke svi! Slijedom svih dešavanja u i oko FK Željezničar u posljednje vrijeme, koje su klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtjeva raspuštanje svih organa kluba što podrazumijeva ostavke svih članova skupštine, UO i NO.

S obzirom da se klub nije pomakao sa mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba. Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba već zahtjev.

Nakon imenovanja novog saziva, očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO. Kako klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršitelji dužnosti, voditi klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni. Mi smo Željini, Željo je naš!” – navodi se u saopštenju UNFKŽ, kojima je, sudeći prema saopštenju, jasno da su se iznad Sarajeva nadvili “tamni oblaci”, te stoga i traže promijene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *