07/10/2024
175153565_4235145253170794_4081705100002224511_n

Ukoliko prođu prvo pretkolo Lige evropskih prvaka i Konferencijske lige, predstavnici Bosne i Hercegovine saznali su potencijalne protivnike u drugom pretkolu ovih takmičenja.

Tako će prvak BiH, Borac iz Banjaluke, ukoliko pšrođe u prvom pretkolu Lige evropskih prvaka ekipu rumunjskog Cluja, u drugom pretkolu takmičenja snage odmjeriti sa pobjednikom duela između luksmburškog Fola Esch i gibraltarskog Lincoln Red Imps.

Sarajevo će, ukoliko u okviru prvog prekola Konferencijske lige eliminiše moldavski Milsami, u drugom pretkolu igrati protiv švedskog Elfsborga

Mostarski Velež će, u skučaju da okviru prvog prekola Konferencijske lige ekipu Coleraine iz Sjeverne Irske, u drugom pretkolu igrati sa grčkim AEK-im iz Atine.

Naposlijetku, Široki Brijeg će ukoliko u okviru prvog prekola Konferencijske lige eliminiše albansku Vllazniju, u drugom pretkolu takmičenja igrati protiv kiparskog AEL Limassola.

Također, protivnika u Konferencijskoj ligi već zna i Borac, koji će u ovo takmičenje ući ako ispadne iz Lige prvaka gdje u prvom pretkolu igra protiv rumunskog Cluja, a banjalučani bi u tom slučaju u drugom pretkolu Konferencijske lige igrali protiv poraženog iz duela između litvanskog Žalgirisa i Linfielda iz Sjeverne Irske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *