05/10/2024
1624384138818

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je na stadionu „Trening centar NS/FS BiH“ u Zenici selekciju Crne Gore u svom prvom prijateljskom susretu u ovoj godini.

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 0:1

Na stadionu “Trening centar NS/FS BiH” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru prijateljskog susreta selekciju Crne Gore, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Obje reprezentacije napadački su ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama počela stvarati prilike, s tim da su nešto bolje imali Crnogorci, međutim, bez promijene rezultata.

U nastavku prvog poluvremena gosti su imali više loptu u posjedu, međutim, niti nijedan tim u tom periodu nije stvorio neku ozbiljniju priliku koja bi donijela rezultatske promijene, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta, ponovo nešto bolja igra selekcije Crne Gore, što je u 61. minuti rezultiralo i vodstvom gostiju rezultatom 1:0, strijelac je bio Barać.

Kako se meč bližio kraju, tako je i ritam utakmice opadao, Crnogorci zadovoljni vodstvom, a domaći nemoćni da učine nešto više prema naprijed, i naposlijetku je 1:0 za selekciju Crne Gore bio i konačan rezultat meča.

Obje selekcije sada se okreću nadolazećim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje startaju u oktobru ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *