06/10/2024
16257743727412

Velež iz Mostara i Široki Brijeg odigrali su svoje prve mečeve prvog pretkola Konferencijske lige, Mostarci protiv Coleraine FC iz Sjeverne Irske, a Širokobriježani protiv albanske Vllaznie.

Velež Mostar – Coleraine (Sjeverna Irska) 2:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu Velež iz Mostara odigrao je svoj prve meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Coleraine FC iz Sjeverne Irske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret nije mogao početi bolje po goste iz Sjeverne Irske, koji već u 9. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Doherty.

Ipak, Velež u 37. minuti poravnava rezultat na 1:1, strijelac je bio Brandao iz jedanaesterca, što je ujedno bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta totalna dominacija Mostaraca, koji to u 66. minuti i krunišu novim pogotkom, ovoga puta za prednost od 2:1, strijelac je iz novog jedanaesterca ponovo bio Brandao, uz podatak da je Coleraine ostao sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Kane.

Od tada pa do kraja meča rezultat se više nije mijenjao, i 2:1 za Velež bio je konačan epilog ovog duela.

Velež je ovim trijumfom napravio polovinu posla prema plasmanu u narednu rundu takmičenja, te će Mostarcima u uzvratu u Sjevernoj Irskoj biti potrebno da od istog protivnika ostanu neporaženi kako bi se to i ostvarilo.

Široki Brijeg – Vllaznia (Albanija) 3:1

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu večeras je odigran prvi susret prvog pretkola Konferencijske lige između Širokog Brijega i Vllaznie iz Albanije.

Ekipa Širokog Brijega bolje je ušla u meč, a u 43. minuti pogotkom Stanića iz jedanaesterca povela sa 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena.

Z nastavku susreta ponovo bolja igra Širokobriježana koji u 53. minuti dolaze do prednosti od 2:0, strijelac je ponovo bio Stanić, i ponovo iz jedanaesterca.

U 77. minuti Široki Brijeg je pogotkom Lukića imao prednost od 3:0, potom je Vllazniy u 89. minuti ostala sa igračem manje u polju, s obzirom da je crveni karton dobio Brdarić, međutim, gosti unatoč brojčanoj inferiornosti u 92. minuti postižu pogodak i smanjuju prednost domaćih na 3:1, strijelac za konačan rezultat susreta bio je Coba.

Široki Brijeg je ovim trijumfom napravio veliki dio posla prema prolazu u narednu rundu takmičenja, a uoči revanš meča ovih timova u Albaniji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *