06/10/2024
1626380704156-1

Premijerligaš Sarajevo, Velež iz Mostara i Široki Brijeg odigrali su svoje revanš mečeve prvog pretkola Konferencijske lige, Sarajlije na svom terenu protiv ekipe Milsami Orhei iz Moldavije, Mostarci u gostima protiv Coleraine FC iz Sjeverne Irske, a Širokobriježani u gostima protiv albanske Vllaznie.

Sarajevo – Milsami Orhei (Moldavija) 0:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu ekipa Sarajeva odigrala je svoj revanš meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Milsami Orhei, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret nije mogao početi gore po domaće, tačnije gosti već u 19. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Ginsari.

Od tada pa do isteka prvih četrdeset i pet minuta Sarajevo je bilo poprilično bezidejno, dok su gosti imali dva obećavajuća kontra napada, međutim, bez novih rezultatskih primjena, te je 1:0 za Moldavce bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta nešto bolja igra Sarajeva, međutim, bez konkretne završnice, i rezultat iz prvog poluvremena od 1:0 za Milsami ispostavio se i konačni na ovom duelu.

Sarajevo je ovim porazom doživjelo novu blamažu, i eliminisano je iz Konferencijske lige, samim tim i iz evropskih klupskih takmičenja za ovu sezonu.

Vllaznia (Albanija) – Široki Brijeg 3:0

U Skadru je večeras odigran revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige između Vllaznie i Širokog Brijega.

Nakon prvog poluvremena mreže oba golmana su mirovale, a u nastavku susreta Vllaznia prvobitno u 46. minuti dolazi do prednosti od 1:0, strijelac je bio Đurđević, a potom pogotkom Imamia u 62. minuti i sa 2:0, a potom u 79. minuti novim pogotkom Đurđevića i sa 3:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.

Širokobriježani su ovim porazom prokockali prednost iz prvog meča od 3:1, te su ispali iz Konferencijske lige i ujedno završili svoj ovosezonski međunarodni nastup.

Coleraine FC – Velež Mostar 1:2

U Lurganu su večeras u okviru revanš meča prvog pretkola Konferencijske lige snage odmjerili Coleraine FC i Velež iz Mostara.

Ekipa Coleraine FC je bolje ušla u meč i u 33. minuti pogotkom Shevlina došla do prednosti od 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku Mostarci prvobitno u 54. minuti pogotkom Brandaa poravnali rezultat na 1:1, a potom i Anđušića u 71. minuti poveli sa 2:1, što je bio i konačan rezultat ovog duela.

Velež je ovim trijumfom, ukupnim rezultatom 4:2 izborio plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige, gdje će Mostarci snage odmjeriti sa grčkim AEK-om iz Atine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *