05/10/2024
1626645078044

Večeras su odigrana još dva meča prvog kola Premijer lige BiH, konkretno, odigrani su susreti u Tuzli i u Širokom Brijegu.

Sloboda Tuzla – Rudar Prijedor 1:0

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli večeras su se u okviru prvog kola Premijer lige BiH sastali timovi Slobode i Rudara iz Prijedora.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta ovog duela rezultat je bio 0:0, a u nastavku je Sloboda zaigrala odlučnije u ofanzivnom segmentu, a takav pristup igri Tuzlacima se isplatio u 80. minuti kada mrežu tima iz Prijedora pogađa Ramić za vodstvo od 1:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Sloboda je ovim trijumfom sada na diobi liderske pozicije prvenstvene tabele, dok će Rudar priliku za svoje prve bodove u novoj sezoni imati u narednim prvenstvenom mečevima.

Široki Brijeg – Zrinjski Mostar 0:0

Stadion “Pecara” u Širokom Brijegu večeras je bio poprište susreta prvog kola Premijer lige BiH između hercegovačkih rivala Širokog Brijega i Zrinjskog iz Mostara.

Ovaj meč, prema igri, pripao je gostima iz Mostara, međutim u konačnici se početni rezultat bez pogodaka ispostavio i kao konačni, odnosno, timovi su podijelili bodove.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti Širokobriježani, koji su čitav meč bili u podređenim položaju, dok s druge strane, Zrinjski ima za čime da žali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *