05/10/2024
1626715544493

Odigran je pretposljednji susret prvog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Sarajeva i Tuzla City.

Sarajevo – Tuzla City 1:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru prvog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Tuzla City, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je rani pogodak ekipe Tuzla City, strijelac za vodstvo rezultatom 1:0 bio je Krpić u 2. minuti.

Nakon vodećeg gola Tuzlaka, Sarajevo je počelo napadati u namjeri da dođe do poravnanja, a upravo to se i desilo u 35. minuti, strijelac pogotka za 1:1 je bio Kurdić, a taj rezultat ujedno je bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta oba tima nastojala su postići pogodak, te eventualno okrenuti meč u svoju korist, a takav pristup igri naposlijetku se isplatio Tuzlacima, koji pogotkom Đafića u 81. minuti dolaze do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, što je rezultat koji se kasnije ispostavilo i kao konačan na ovom susretu, uz podatak da je Đafić u 87. minuti dobio drugi žuti, odnosno, crveni karton, te je Tuzla City s igračem manje okončala meč.

Ovom pobjedom Tuzla City je na idealan način otvorila novu sezonu, dok će Sarajevo priliku za prve ovosezonske bodove imati u narednim prvenstvenim mečevima.

Tabela nakon nepotpunog prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *