06/10/2024
1626982365754

Velež iz Mostara i Borac iz Banjaluke odigrali svoje prve mečeve drugog pretkola Konferencijske lige, Mostarci u Sarajevu sa grčkim AEK-om iz Atine, a Banjalučani u Sjevernoj Irskoj sa Linfieldom.

Velež Mostar – AEK Atina (Grčka) 2:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu Velež iz Mostara odigrao je svoj prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv AEK-a iz Atine, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret nije mogao početi bolje po goste iz Grčke, koji već u 12. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Ansarifard.

Ipak, Velež u samo dvije minute kasnije, odnosno, u 14. minuti poravnava rezultat na 1:1, strijelac je bio Pršeš što se kasnije ispostavilo i kao ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta bolja igra Mostaraca, koji to u 53. minuti i krunišu novim pogotkom, ovoga puta za prednost od 2:1, strijelac je bio Zajmović.

Od tada pa do kraja meča rezultat se više nije mijenjao, i 2:1 za Velež bio je konačan epilog ovog duela.

Velež je ovim trijumfom napravio polovinu posla prema plasmanu u narednu rundu takmičenja, te će Mostarcima u uzvratu u Grčkoj biti potrebno da od istog protivnika ostanu neporaženi kako bi se to i ostvarilo.

Linfield (Sjeverna Irska) – Borac Banjaluka 4:0

Ekipa Linfielda iz Sjeverne Irske ugostila je večeras, u okviru prvog susreta drugog pretkola Konferencijske lige, na svom terenu ekipu Borca iz Banjaluke.

Tim Linfielda bolje je ušao u meč, i u 2. minuti poveo sa 1:0, strijelac je bio Newberry, a u 25. minuti domaći pogotkom Manzinge dolaze i do 2:0, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta Linfield je prvobitno u 75. minuti pogotkom Mulgrewa povisio prednost na 3:0, a potom u 92. minuti pogotkom Callachera povećao rezultat u svoju korist i na 4:0, a što se naposlijetku ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Banjalučani su nakon ovog debakla u vrlo teškoj situaciji vezano za prolaz u narednu rundu takmičenja, dok je s druge strane i suprotno tome, ekipa Linfielda gotovo pa završila posao po tom pitanju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *