08/07/2024

Interesantna pojava vezana je za igrački kadar Fudbalskog kluba Velež iz Mostara, a korišten na prvom meču drugog pretkola Kogferencijske lige, koji je mostarski klub u Sarajevu odigrao protiv grčkog AEK-a iz Atine.

Naime, u pobjedi Veleža protiv AEK-a rezultatom 2:1, u rosteru je bilo čak jedanaest igrača koji su nastupali za Mostarce u sezoni 2018/19, kada se klub takmičio u drugim razredu nogometa u BiH, u prvenstvu Prve lige FBiH.

Tako su za Velež u sezoni 2018/19, između ostalog, nastupali Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Brandao, Osmić, Ferreyra, Vehabović, i Cvijanović, a koji su u rosteru mostarskog kluba bili i na meču sa AEK-om i od toga su šestorica bili starteri.

Također, važno je istaći podatak da je Zvonić meč sa Grcima propustio zbog povrede, a Radovac, današnji prvotimac Veleža, u sezoni 2018/19 nastupao je za sarajevski Olimpik, također u drugom rangu nogometnog takmičenja u BiH, te ga zbog akcenta na niži rang takmičenja stavljamo na ovu listu.

Ovakva situacija vezano za Velež dovoljno je dobar pokazatelj da se kvalitetnim radom, jasnom vizijom, i ispravnim vođenjem tima, itekako može napredovati, te u konačnici pobjeđivati znatno jače ekipe od sebe, kao što je u konkretnom slučaju grčki AEK iz Atine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *