08/07/2024

Odigrani su svi mečevi prvog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivi mečevi bili su u Bihaću, i u Hadžićima.

Jedinstvo Bihać – Mladost Doboj-Kakanj 4:1

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću, u okviru prvog kola Prve lige FBiH sastali timovi Jedinstva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Bišćani su idealno otvorili i meč i pogotcima Kadrića u dva navrata, te uz autogol gostujućeg igrača Kišimića već do sredine prvog poluvremena imali rezuultatsku prednost od 3:0, da bi prvih četrdeset i pet minuta bilo zaključeno rezultatom 3:1 za Bišćane, strijelac pogotka za Mladost bio je Čago.

Nastavak susreta ponovo donosi bolju igru domaćina, koji ubrzo dolaze do prednosti od 4:1, strijelac je po treći put bio Kadrić, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Jedinstvo je ovim trijumfom na idealan način otvorilo novu sezonu, dok je Mladost, suprotno tome, loše startala novo prvenstvo Prve lige FBiH.

Radnik Hadžići – TOŠK Tešanj 1:1

U Hadžićima su se danas u okviru premijernog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi Radnika i TOŠK-a iz Tešnja.

Prvo poluvrijeme okončalo se bez pogodaka, a u nastavku Tešnjaci pogotkom Delića dolaze do prednosti rezultatom 1:0, da bi ekipa Radnika pogotkom Šljivara iz slobodnog udarca poravnala rezultat na 1:1, a što se ispostavilo i kao krajnji epilog meča.

Ovim remijem ekipe Radnika i TOŠK-a mogu biti relativno zadovoljne otvaranjem ovosezonskog prvenstva, s obzirom na činjenicu da su nakon prvog kola izbjegle poraz.

Svi rezultati prvog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon prvog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *