06/10/2024
1629134034196

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta petog kola Premijer lige BiH sastali timovi Željezničara i Rudara iz Prijedora.

Željezničar Sarajevo – Rudar Prijedor 2:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras je odigran meč petog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Rudara iz Prijedora, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela, uglavnom je prolazilo u igri dva tima na sredini terena, da bi tek pri kraju Željezničar stvorio jednu dobru priliku, međutim, bez promjene rezultata, te se na odmor otišlo pri neriješenim ishodu, bez pogodaka.

U nastavku susreta znatno bolja igra ekipe iz Sarajeva, koji u 55. minuti dolaze i do vodstva od 1:0, strijelac je bio Bojo.

Poslije postignutog pogotka, Željezničar je nastavio stvarati šanse i ozbiljno prijetiti golmanu gostiju, te je u 90. minuti pogotkom Jurčića došao i do 2:0, a to je bio i krajnji epilog ovog duela.

Željezničar je ovim trijumfom došao do sedmog boda na svom kontu u dosadašnjem dijelu prvenstva, dok je Rudar ostao na četiri osvojena boda.

Tabela nakon nepotpunog petog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *