20/09/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na tri od sedam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 28 pogodaka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Neumu, u domaćem trijumfu Neuma nad Bjelopoljcem iz Bijelog Polja.

Neum – Bjelopoljac Bijelo Polje 6:1

Najefikasniji meč u okviru ovog kola odigrali su u Neumu timovi Neuma i Bjelopoljca iz Bijelog Polja, a susret se završio pobjedom tima iz Neuma rezultatom 6:1, te je Neum nakon prvog kola zauzeo lidersku poziciju prvenstvene tabele, dok je Bjelopoljac nakon ovog poraza sezonu otvorio posljednjom pozicijom na tabeli.

Kamešnica Podhum kod Livna – Klis Buturović Polje 1:4

Zanimljiv susret ovog kola odigrali su u Podhumu kod Livna timovi Kamešnice i Klisa iz Buturović Polja, a susret se okončao trijumfom Klisa rezultatom 4:1 te je uslijed toga Klis sada u gornjem dijelu prvenstvene tabele, dok je Kamešnica nakon poraza sezonu, dakle, započela na pozicijama donjeg dijela prvenstva.

Svi rezultati prvog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *