06/10/2024
1602603682159

Nakon gostovanja u Francuskoj 1. septembra, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, „A“ nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će dvije utakmice odigrati na „Bilinom polju“ u Zenici.

Prva je na rasporedu prijateljska utakmica sa Kuvajtom 4. septembra u 20 sati i 45 minuta, dok će kvalifikacioni meč sa Kazahstanom biti odigran 7. septembra, takođe u 20 sati i 45 minuta.

Shodno odluci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, za utakmice u Zenici biće dozvoljeno prisustvo 6.000 gledalaca (50% kapaciteta stadiona).

Svi gledaoci su u obavezi da poštuju predviđene higijensko epidemiološke mjere koje se odnose na nošenje maski tokom trajanja utakmice, te poštovanje predviđene distance, a takođe, za ove utakmice neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita.

Svi prisutni će prilikom dolaska na stadion morati da posjeduju:

  • Negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili
  • Potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci ili
  • Potvrdu o završenoj vakcinaciji

O načinu prodaje, distribucije, te o cijenama ulaznica javnost će biti obaviještena u najkraćem mogućem roku nakon što nadležni organi NS/FS BiH definišu neophodne pojedinosti vezane za prethodne odluke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *