06/10/2024
1628855614380

UEFA je izrekla kazne za mostarski Velež, banjalučki Borac i Široki Brijeg zbog ponašanja navijača na utakmicama ovosezonskih pretkola Lige evropskih prvaka i Konferencijske lige.

Tako je Velež kažnjen za domaće utakmice prvog i drugog pretkola Konferencijske lige sa ukupno 12,750 eura, konkretno, utakmice protiv grčkog AEK-a iz Atine i švedskog Elfsborga sa 4,5 hiljade eura zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača, potom 5 hiljada eura zbog utrčavanja navijača na teren, te sa 3,250 eura zbog ubacivanja predmeta na travnjak stadiona “Grbavica” u Sarajevu, gdje su Mostarci, kao što je poznato, igrali svoje domaće mečeve protiv gore pomenutog rivala.

Banjalučki Borac je od strane UEFA-e kažnjen sa 11,750 eura, i to zbog ubacivanja predmeta na teren, kao i zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na domaćoj utakmici prvog pretkola Lige evropskih prvaka protiv rumunskog Cluja.

Široki Brijeg je kažnjen sa 5 hiljada eura iz razloga što na domaćoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige protiv albanske Vlaznije nisu ispoštovani UEFA kriterijumi za borbu protiv COVID-19.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *