08/07/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na četiri od sedam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 36 pogodaka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Bijelom Polju, u gostujućem trijumfu Čapljine nad Bjelopoljcem.

Klis Buturović Polje – Troglav 1019 Livno 4:1

Zanimljiv susret ovog kola odigrali su u Buturović Polju timovi Klisa i Troglava 1918 iz Livna, a susret se okončao trijumfom Klisa rezultatom 4:1 te je uslijed toga Klis sada lider prvenstvene tabele, dok je Troglav 1918 nakon poraza u sredini tabele ovosezonskog prvenstva.

Bjelopoljac Bijelo Polje – Čapljina 1:6

Najefikasniji meč u okviru ovog kola odigrali su u Bijelom Polju timovi Bjelopoljca i Čapljine, a susret se završio pobjedom tima iz Čapljine rezultatom 6:1, te je Čapljina nakon prvog kola sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Bjelopoljac nakon ovog poraza ostao na posljednjoj poziciji na tabeli.

Svi rezultati drugog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon drugog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *