07/10/2024
1630775580053

Danas je odigrano šest od osam mečeva četvrtog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Banovićima, i u Goraždu.

Budućnost Banovići – Igman Konjic 1:2

U Banovićima su se danas u okviru četvrtog kola Prve lige FBiH sastali timovi Budućnosti i Igmana iz Konjica.

Ekipa Igmana je idealno otvorila i meč i pogotkom Kašića na poluvremenu imala prednost rezultatom 1:0, da bi u nastavku Budućnost pogotkom Vrebca poravnala na 1:1, međutim, tim iz Konjica je pogotkom Ljuce došao do nove prednosti, ovoga puta rezultatom 2:1, taj rezultat se zadržao do kraja meča, te je Igman došlao do pobjede i do tri boda.

Ovom pobjedom Igman je sada na diobi liderske pozicije prvenstvene tabele, dok je Bidućnost sada na devetoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Goražde – Radnik Hadžići 0:1

U Goraždu su danas u okviru četvrog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH snage odmjerili timovi Goražda i Radnika iz Hadžića.

Prvo poluvrijeme okončalo se bez pogodaka, a u nastavku Radnik pogotkom Jašarevića dolazi do prednosti od 1:0, a taj rezultat se na kraju ispostavilo i kao konačan ishod, uz podatak da je Radnik veći dio drugog poluvremena igrao sa igračem manje, zbog crvenog kartona koji je dobio Šljivar.

Radnik je ovim trujumfom sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Goražde uslijed poraza sada na šestoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Današnji rezultati četvrtog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog četvrtog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *