07/10/2024
FB_IMG_1630841879804

NK Slaven Živinice se oglasio saopštenjem za javnost, a povodom jučerašnje utakmice četvrtog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever sa NK Odžak 102.

“Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka u fer i korektnoj igri. U drugom dijelu na samom startu u 47 minuti penal za domaće.

Sjeckanje igre gdje sudije ne dozvoljava našoj ekipi da dođe do posjeda da proba odigrati nešto. Veliki broj ne dosuđenih kornera, prekršaja za našu ekipu.

U 94. min penal za domaćina pri rezultatu 2:2 gdje sudija utiče na rezultat, a o penalu suvišno je govoriti jer “onaj penal” u trećoj ligi se ne svira. Već se vidjelo na samom početku drugog poluvremena da će sudija uticati na rezultat i “navući” pobjedu za domaće.

Naši momci su se borili ostavili srce na terenu, imali smo bodove mogli smo doći i do tri ali sudije su bile te koje su “štimale” da domaćin dođe do pobjede.

Pohvale na račun sudije Avdić Halida (prvi pomoćnik) koji je cijelu utakmicu bio na nivou. Dok su njegove kolege Gibić Armin “Aki” (Gradačac) i Zlatić Mihret (Brčko) cijelo vrijeme sjeckali igru svirali sve i svašta samo da bi tri boda ostala u Odžaku. Cijelo vrijeme smiješni prekršaji oko 16 m i smiješan penal u 94. minuti djelo su glavnog sudije Gibića. Još dodajemo da je utakmica bila produžena više od 10 minuta što je dovelo do ovakvog ishoda…

U 75. minuti komična situacija pomoćni sudija Zlatić Mihret signalizira glavnom sudiji da je naš golman Sulejmanović igrao van kaznenog prostora, gdje mu daje direktan crveni karton, zatim poništava odluku i daje žuti karton. Kardinalna greška pomoćnika i želja da se gosti oštete. Pored velikog broja ne dosuđenih kornera i prekršaja za našu ekipu.

Žal ostaje za bodovima gdje smo odigrali najbolju utakmicu u ovoj sezoni, gdje su momci pokazali kako se bori i igra za ovaj klub i ovaj grad.

Momci mi smo ponosni na vašu igru i zalaganje idemo dalje…” – navodi se iz NK Slaven Živinice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *