06/10/2024
1631030274900

Nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila u Trening centru NS/FS BiH u Zenici selekciju Švedske, u okviru susreta trećeg kola grupe “F” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Bosna i Hercegovina – Švedska 1:1

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici nogometna U-21 reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine selekciju Švedske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Obje reprezentacije su napadački ušle u ovaj meč, i već u uvodnim minutama počele stvarati prilike, međutim, u tom periodu igre, bez promijene rezultata.

U nastavku prvog poluvremena Šveđani su imali više loptu u svom posjedu, što im se u 45. minuti isplatilo, te su poveli sa 1:0, strijelac pogotka, za ujedno i ishod prvog poluvremena bio je Nygren.

U nastavku susreta selekcija BiH je krenula znatno konkretnije prema naprijed, a to im se u 65. minuti i isplatilo, kada nakon izborenog jedanaesterca dolaze do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac pogotka bio je Mašić.

Nakon izjednačujućeg gola, selekcija BiH bila je bolji rival na terenu, domaći su pogodili i prečku, međutim, od pogotka za poravnanje pa do isteka devedeset minuta rezultat se više nije mijenjao, i naposlijetku se 1:1 ispostavilo i kao ishod ovog duela.

Švedska nakon ovog remija na svom kontu ove kvalifikacione grupe sada ima osam bodova te se nalazi na liderskoj poziciji, dok je selekcija BiH sada na skoru od dva osvojenog boda iz tri odigrana susreta.

Nakon meča izjavu za medije dao je i selektor reprezentacije BiH, Slobodan Starčević, što možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *