08/07/2024

Fudbalski klub Budućnost iz Banovića oglasio se saopštenjem za javnim povodom, jako navode, nepravilnosti vezanih za suđenje na nedavno odigranom meču ovog kluba u okviru Prve lige FBiH sa ekipom Igmana iz Konjica, te saopštenje u bude prilog prenosimo u nastavku teksta:

Ono što je u sportskim krugovima najavljivano, nažalost se i desilo proteklog vikenda na stadionu u Banovićima.

Utakmica IZREŽIRANA od strane Sarajevsko-Goraždansko-Konjičkog lobija na čelu sa Mirsadom Drljevićem iz Goražda koji je igrom slučaja dopredsjednik NS FBiH, a čiji sin opet igrom slučaja nastupa za ekipu Igmana, a koji “drži” i “gura” gospodu u crnom iz Goražda – “premijerligaškog potencijala” Džemidžića i Aletu koji su opet igrom slučaja dijelili pravdu na utakmici protiv Igmana.

Delegat susreta Emir Alčković (Sarajevo), također čovjek kojeg je “gospodin” Drljević doveo na listu nauštrb NS TK je od samog dolaska na utakmicu pokušao isprovocirati i praviti scene, pa je tako vjerovali ili ne tražio da se zastava Bosne i Hercegovine podigne za 15 cm, sa pitanjem da li je u Banovićima danas kakav dan žalosti??

Dalje je nastavio sa opaskom da kod šefa stručnog štaba pantalone i košulja nisu od istog odijela i da će kazniti klub zbog toga. Emerik Gudelj da mu pozavidi na poznavanju modnih trendova.

Pomenuti “gospodin” dopredsjednik NS FBiH je i prisustvovao navedenoj utakmici, predpostavljamo kako nešto ne bi krenulo po zlu.

Pa krenimo redom:
Situacija 1: aut za našu ekipu u 44′ minuti susreta u srce peterca, lopta zakača 2 igrača Igmana i odlazi u korner, međutim prvi asistent Ljuca signalizira gol aut?

U sljedećem napadu diskutabilan penal za ekipu Igmana, o tome da li je ili nije, procijenite sami?

Situacija 2: Prekšaj Igmana na sredini terena, lopta dolazi do Mujarića i naša ekipa ide u kontru 4 na 3, međutim iskusni Džemidžić prekida igru i dosuđuje prekršaj za našu ekipu.
O sjeckanjima igre, nedosuđenim faulovima, kartonima i ostalim lakrdijama džemidžića, aleta i ostalih drljevića može se fin dugometražni film snimiti.

Svjesni da nemamo nikakvu zaštitu u sudijskim i takmičarskim komisijama, državnim ni entitetskim savezima šaljemo Vam jasnu poruku:

GOSPODO gore pomenuti, FK Budućnost je institucija koja traje 75 godina, u Banovićima su igrali, pobjeđivali i gubili i Željezničar i Sarajevo, i Sloboda i Dinamo, vi niste oni koji će ubiti volju ovom klubu i ovom gradu za najvažnijom sporednom stvari na svijetu, mali ste vi i za ovu čaršiju i za ovaj klub, za koji mi živimo.” – navodi se u saopštenju FK Budućnost Banovići, a video prilog možete pogledati koristeći sljedeći link:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=234116025388626&id=100063706890677

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *