07/10/2024
IMG_20210914_093151

U sklopu realizacije projekta „EU4Youth – European Week of Sport Beyond Borders in the Western Balkans“, kojeg sufinansira Evropska Unija, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u mjesecu septembru obilježava Evropsku sedmicu sporta kroz organizaciju niza aktivnosti i sportskih događaja.

Evropska sedmica sporta je inicijativa Evropske komisije za promovisanje sporta i tjelesne aktivnosti u cijeloj Evropi pod sloganom #BeActive.

Stoga i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine ima za cilj promociju i podizanje svijesti o neophodnosti povećanja bavljena fizičkom aktivnošću i sportom kod šire publike diljem Bosne i Hercegovine.

Prvi događaj School Run održat će se 19. septembra u Sarajevu, sa početkom u 09:30 u ulici Ferhadija, ispred znaka Sarajevo Meeting of Cultures.

Ovaj događaj će se organizovati zajedno sa Udruženjem Marathon Sarajevo, sa ciljem podizanja svijesti o koristima sporta i fizičke aktivnosti među mlađom populacijom.

Utrka je otvorena za osnovce i srednjoškolce, a za istu se možete registrovati putem web stranice Udruženja Marathon Sarajevo.

https://sarajevomarathon.ba/bs/utrka/registracija?race_id=38

U istom danu održat će se i aktivnosti demonstracije sportova, dok će svi učesnici koji uspješno prođu cilj dobiti prigodne poklone koje je obezbijedio Olimpijski komitet BiH.

Na travničkom stadionu se družimo 25. septembra sa početkom u 10:30 sati, u organizaciji Edukacijskog centra PS MAYA i Opštine Travnik.

Taj dan svi učesnici će imati priliku okušati se u više sportova kroz niz sportskih aktivnosti, a učešće je otvoreno za sve uzrasne kategorije, jer sport ima moć da okupi pojedince svih generacija u jedinstvenom smislu zajednice, doprinese ličnoj sreći i poboljšanju mentalnog i fizičkog zdravlja.

Ambasadori Evropske sedmice sporta su naše sjajne vrhunske sportistkinje Lejla Tanović i Lana Pudar, koje aktivno žive sport, njegove vrijednosti i ideale, šireći pozitivan stav i uticaj na širu društvenu zajednicu.

Učešće na sve događaje u okviru Evropske sedmice sporta je besplatno, ali usljed trenutnih restriktivnih mjera, molimo sve zainteresovane da prate društvene mreže Olimpijskog komiteta BiH gdje će biti naznačena informacija kako i na koji način je moguće se prijaviti.

Podsjećamo vas na Nagradnu igru na Instagram profilu OK BiH gdje učesnici imaju priliku da osvoje jednu od vrijednih nagrada – biciklo, role ili set za planinarenje.

Stoga, pokrenimo se, #BeActive, jer fizička aktivnost podstiče kreativnost – ona je izvor radostii dostignuća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *