07/10/2024
239458403_1656275781235376_6572214457922588401_n

Nakon što se tokom današnjeg dana saopštenjem za javnost oglasio NK Elektrobosna iz Jajca, u kojem se navodi kako se prema njima vrše opstrukcije od strane NK Jajce, kontra saopštenjem reagovali su iz NK Jajce, što prenosimo u nastavku teksta:

“Drage sportske komšije,
Ostali smo neugodno iznenađeni vašim jučerašnjim priopćenjem za javnost u kojem za Vaš neuspjeh u sezoni 21/22 okrivljujete NK Jajce.

Stvarno je suvišan bilo kakav komentar sa naše strane a svoje probleme u takmičarskom kao i u upravljačkom dijelu kluba, riješavajte sami u svojoj kući ,svom dvorištu. Tu su problemi, ne uokolo.

Najprije ste odgovornost prebacili na svog trenera, sad na komšijski klub. Tko je sljedeći? Vjerojatno neki sponzor koji neće uplatiti neki obećani iznos jer to do sada ostvareni (neostvareni) rezultati ne opravdavaju.
Prozivanje drugog kluba i ljudi koji su zaslužni za njegov uspjeh je neumjesno i ono govori o Vama a ne o njima. A vama, o nama smeta sve, ime kluba,uspjesi kluba,……

A sad nešto o nama.
U novu sezonu ulazimo sa 5 takmičarskih selekcija. Klub ima 114 aktivnih članova a po selekcijama to izgleda ovako:

  • seniori : 24 registrirana aktivna igrača,
  • omladinski pogon : 90.registriranih aktivnih igrača,
  • treneri : 4 sa Uefa licencama od kategorije C do kategorije A.

Posebno smo ponosni i na naše bivše članove koji su svoju sportsku karijeru od ovog ljeta nastavili u Širokom Brijegu, Hrvatskom dragovoljcu, Sesvetama…,te na značajan broj naših članova koji su prošli ili su aktivni članovi mladih selekcija SBK/KSB i Elitnih omladinskih kampova NS BiH.

Kod nas su svi dobrodošli, naši bivši igrači, novi igrači, kao i svi zainteresirani za trenerski posao. Svaki dan nas je sve više.

Sportski pozdrav i mnogo uspjeha želi Vam
Nogometni Klub Jajce” – navodi se iz NK Jajce.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *