08/10/2024
1631982840940

Odigrana su dva meča današnjeg programa devetog kola Premijer lige BiH, mečevi u Sarajevu i u Posušju.

Željezničar Sarajevo – Velež Mostar 0:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras je odigran meč devetog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Veleža iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela, uglavnom je prolazilo u igri dva tima na sredini terena, da bi tek pri kraju Željezničar stvorilo jednu, koliko toliko, dobru priliku, međutim, bez promjene rezultata, te se na odmor otišlo pri neriješenim ishodu, bez pogodaka.

Nastavak susreta donio je terensku inicijativu Željezničara, i opasne kontra napade Veleža, a Sarajlije su u 72. minuti imali priliku da iz jedanaesterca dođu do prednosti, međutim, Juričić je promašio čitav okvir gola.

Poslije promašenog jedanaesterca ekipe Željezničara, oba tima postala su znatno opreznija u odnosu na dotadašnji dio meča, i na kraju je 0:0 bio i konačan rezultat susreta.

Ovom podjelom bodova Željezničar ih na svom kontu sada ima jedanaest i nalazi se na šestoj poziciji, dok ih Velež ima dvanaest i nalazi se na petoj poziciji prvenstvene tabele.

Posušje – Radnik Bijeljina 1:1

Na stadionu “Mokri Dolac u Posušju” sastali su se u okviru devetog kola Premijer lige BiH ekipe Posušja i Radnika iz Bijeljine.

Ekipa iz Bijeljine idealno je otvorila meč, i u 12. minuti pogotkom Markovića povela sa 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena, a u nastavku se većinom igralo na polovini gostiju, da bi domaći tek u 91. minuti pogotkom Begićs došli do pogodaka i poravnanja rezultata na 1:1, a što je bio i krajnji epilog ovog duela, te je domaći tim tako došao do veoma važnog boda.

Ovom podjelom bodova ekipa Posušja je i dalje na pretposljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Radnik ostao posljednji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *