06/10/2024
1633613731556

Nekoliko medija iz regiona Zapadnog Balkana, konkretno medija iz Srbije, navodi kako bi malezijska firma Haro Sports trebala postati investitor Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva.

Ipak, istraživanjem portala sportskevijesti.com, došli smo do zaključka da je gore pomenuta firma iz Malezije, blago rečeno, poprilično nepoznata i u Maleziji, odnosno, prema parametrima koje navodimo u nastavku teksta, ima opskurnu reputaciju, i postavlja se pitanje da li uopšte i postoji u onom formatu kako se predstavlja, te čime se firma uopšte i bavi.

Naime, zvanična web stranica ove azijske firme je u procesu izrade, uz podatak da je teško uopšte i pronaći istu putem Google pretraživača, a zvanična Facebook stranica, koja je nastala prije tri godine, broji samo 213 pratilaca, što je veoma mali broj pratilaca s obzirom na činjenicu da samo u Maleziji živi više od 30 miliona stanovnika, te još posjeduju i Instagram stranicu, koju prati također veoma mali broj ljudi.

Sve u svemu, prema pisanju nekoliko medija iz regiona Zapadnog Balkana, navodno bi vlasnik kompanije Haro Sport, Fahrizal Hasan, trebao u Sarajevo doputovati 5. decembra, kako bi se postigao dogovor o investiranju u FK Željezničar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *