06/10/2024
1633971613651

Na “Lviv Areni” u Lvivu večeras održana službena konferencija za štampu „A“ nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnjeg utakmice sa Ukrajinom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a na pitanja novinara su odgovarali selektor Ivaylo Petevi i kapiten Edin Džeko.

Selektor Petev je između ostalog rekao:

„Imamo veći broj igrača na raspolaganju u odnosu za Kazahstan što nam daje jednu širinu. Bitno je da odigramo dobro sutra kao ekipa i nadam se da ćemo osvojiti 3 boda. Što se igre tiče, uvijek može bolje. Drago mi je jer imamo harmoniju u ekipi i da se svako bori za svakog. Naravno, ima i grešaka koje moramo ispraviti, ali idemo naprijed i bolji smo iz utakmice u utakmicu. Ne kalkulišemo, skoncentrisani smo na sutrašnji meč i daćemo sve od sebe da pobijedimo.“

Džeko je izjavio:

„Nakon pobjede u Kazahstanu šanse su nam veće i otvorili smo sebi put ka drugom mjestu u grupi. Ipak, ključne posljednje tri utakmice gdje igramo sa direktnim konkurentima, Ukrajinom i Finskom. Ipak sutrašnja utakmica je do sada najbitnija.”

Na pitanje koji je glavni selekcije BiH pred sutrašnji meč, Džeko je odgovorio:

„Zajedništvo je naš glavni adut. Fali nam dosta bitnih igrača. Međutim, pokazali smo u Kazahstanu, gdje nije lako igrati, da smo dobra ekipa. Smatram da je to zajedništvno naš glavni adut pred sutrašnju utakmicu. Ako budemo tu jedan za drugog kao u prošlom meču, onda imamo šansu da napravimo dobar rezultat.“

Jedna od zanimljivijih situacija tokom konferencije za štampu dogodila se kada je selektora Peteva jedan od novinara pitao za koja tri igrača Ukrajine smatra da su najbolji, a selektor je u tom svojstvu nabrojao jednog od igrača koji uopšte neće niti igrati sutrašnji duel, što možete pogledati i poslušati u sljedećem video prilogu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *