08/10/2024
1634401125269

Odigrana su tri meča današnjeg programa trunaestog kola Premijer lige BiH, mečevi u Sarajevu, Trebinju, i u Tuzli.

Željezničar Sarajevo – Tuzla City 2:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras je odigran meč devetog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Tuzla City, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela počelo je idealno za Željezničar, koji iz svoje prve prilike već u 5. minuti dolazi do prednosti od 1:0, strijelac je bio Vrhovac.

U 42. minuti već je bilo i 2:0 za Željezničar, strijelac drugog pogotka za domaće, i ujedno i rezultat prvog poluvremena, bio je Zdunić.

U nastavku susreta Tuzla City u 65. minuti postiže pogodak i smanjuje prednost Sarajlija na 2:1, strijelac bio Đafić, a to se na kraju ispostavilo i kao posljednji pogodak na susretu, i Željezničar je stigao do pobjede.

Ovom pobjedom Željezničar sada na svom kontu ima osamnaest i nalazi se na šestoj poziciji, dok ih Tuzla ima dvadeset i pest i nalazi se na drugoj poziciji prvenstvene tabele.

Leotar Trebinje – Borac Banjaluka 1:1

Na stadionu “Police” u Trebinju sastali su se u okviru trunaestog kola Premijer lige BiH ekipe Leotara i Borca iz Banjaluke.

Ekipa iz Bijeljine idealno je otvorila meč, i u 24. minuti pogotkom Maksimovića povela sa 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena, a u nastavku, u 47. minuti pogotkom Vušurovića Banjalučani su došli do pogodaka i poravnanja rezultata na 1:1, a što je bio i krajnji epilog ovog duela, uz podatak da je Leotar meč okončao sacigračem manje, s obzirom da je crveni karton u 72. minuti dobio Perišić.

Ovom podjelom bodova ekipa Leotara sada je na sedmoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Borac sada petoplasirani tim prvenstva.

Sloboda Tuzla – Radnik Bijeljina 3:0

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru trinaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Slobode i Radnika iz Bijeljine.

Prvo poluvrijeme ovog meča završilo je neriješeno bez pogodaka, a u nastavku Tuzlaci prvobitno u 61. minuti pogotkom Ćivića dolaze do vodstva od 1:0, a sedam minuta kasnije pogotkom Maksimovića povećavaju prednost i na 2:0, da bi u 89. minuti bilo i 3:0 za Tuzlake, pogodak je postigao Beganović, što je bio i konačan rezultat ovog duela.

Sloboda je ovim pobjedom sada na trećoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva, dok je Radnik nakon današnjeg poraza ostao na posljednjoj poziciji prvenstvene tabele.

Tabela nakon nepotpunog trinaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *