07/10/2024
1634553331689

Proteklog vikenda odigrani su susreti desetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na četiri od osam mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 29 pogodaka na svim mečevima, od toga četrnaest pogodaka na meču u Zavidovićima, u visokoj domaćoj pobjedi Krivaje nad Jahorinom iz Prače.

Mošćanica Sarajevo – Stupčanica Olovo 0:1

Interesantan meč u okviru ovog kola odigrali su u Sarajevu timovi Mošćanice i Stupčanice iz Olova, a susret se završio pobjedom tima iz Olova rezultatom 1:0, te je Stupčanica i nakon ovog ostala na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Mošćanica nakon ovog poraza sada na desetoj poziciji na tabeli.

Čelik Zenica – Usora Žabljak 2:2

Zanimljiv susret ovog kola odigrali su u Zenici timovi Čelika i Usore iz Žabljaks, a susret se okončao neriješenim rezultatom 2:2 te je uslijed toga Čelik ostao drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Usora nakon remija sada na trinaestoj poziciji prvenstva.

Svi rezultati desetog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon desetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *