08/10/2024
1637097797916

Na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, reprezentacija BiH je ugostila selekciju Ukrajine u svom posljednjem susretu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Bosna i Hercegovina – Ukrajina 0:2

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine selekciju Ukrajine, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela proteklo je u otvorenoj igri oba tima, međutim, ono najvažnije je izostali, a to su pogotci, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom bez golova.

Ukrajinci odlično otvaraju drugo poluvrijeme i u 54. minuti dolaze do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio je Zinchenko.

I nakon vodstva, reprezentacija Ukrajine igrača je napadački, dok je selekcija BiH bila poprilično dezorijentisana, što gosti u 78. minuti koriste, i dolaze do prednosti od 2:0, strijelac je bio Dovbyk.

Poslije drugog gola Ukrajinaca više se nisu tresle mreže niti jednog od golmana, i 2:0 je naposlijetku jeziku bio konačan rezultat ovog meča.

Sa ovom pobjedom, i sa tri boda iz ovog meča, selekcija Ukrajine je izborila plasman u doigravanje za Svjetsko prvenstvo, dok je selekcija BiH idranije bez šansi da zaigra na smotri najboljih svjetskih selekcija.

Konačna tabela grupe “D” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *