07/10/2024
FB_IMG_1637420818108

Danas je odigrano šest od osam mečeva petnaestog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Goraždu, i u Srebreniku.

Goražde – Igman Konjic 1:1

U Goraždu su se danas u okviru petnaestog kola Prve lige FBiH sastali timovi Goražda i Igmana iz Konjica.

Ekipa Goražda idealno je otvorila meč, i pogotkom Islamagića došla do prednosti od 1:0, međutim, Igman ubrzo poravnava na 1:1, a to se kasnije ispostavilo i krajnjim ishodom susreta.

Ovom podjelom bodova Igman je ostao lider prvenstvene tabele, dok je Goražde sada na desetoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Gradina Srebrenik – Jedinstvo Bihać 3:0

Na stadionu u Srebreniku danas su se u okviru prtnaestog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi Gradine i Jedinstva iz Bihaća.

Ekipa Gradine bolje je otvorila meč, i na poluvremenu pogotcima Mehmedovića i Andrića imala prednost od 2:0, da bi u nastavku tim iz Srebrenika prvo ostao s igračem manje jer je crveni karton dobio Hasanbegović, no ipak dimaći pogotkom Mikića dolaze i do 3:0, što je bio i konačan rezultat meča.

Ovom pobjedom Gradina je sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo sada dvanaestoplasirani tim prvenstva.

Današnji rezultati petnaestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog petnaestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *