06/10/2024
Ermin-Zec

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio je danas zvanično da je nogometaš Ermin Zec dobio presudu, koja u cjelosti ide u njegovu korist, a u domaćem pravnom sistemu, što znači da je Zec dobio spor protiv FK Željezničar Sarajevo, međutim, Sindikat nije otkrio detalje o kakvom se tačno postupku radi i kolikom iznosu dugovanja.

“Dobili smo četiri nove presude u korist naših članova, koje su postale pravosnažne. Na međunarodnom sudu zastupali smo interese Predraga Vladića i Nemanje Đekića u sporovima protiv bivših klubova u Bosni i Hercegovini.

Erminu Zecu smo dobili presudu, koja u cijelosti ide u njegovu korist, u domaćem pravnom sistemu, a dokazali smo istinu u slučaju Nemanje Janičića, kojeg smo zastupali na Međunarodnom arbitražnom sudu za sport u Lozani.

Slučaj Janičića naročito ćemo obrazložiti i objaviti u javnosti, kako bi svi fudbaleri shvatili koliko je njegova pravna pobjeda bitna za budućnost svakog bh. fudbalera” – navodi se iz Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Inače, Đekić je u BiH igrao za Alfa Modriču i Zvijezdu iz Gradačca, a Vladić za Mladost Doboj Kakanj, a i za njih nisu poznati detalji visine novčanog iznosa koji im se duguje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *