24/09/2024

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu, tačnije na Ilidži, gdje će se naredna četiri dana pripremati za nastup na Evropskom prvenstvu, koje se u januaru 2022. godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Tim povodom, u hotelu Hills na Ilidži održana je konferencija za štampu reprezentacije BiH, na kojoj su se obratili selektor Ivica Obrvan, te reprezentativci Dino Hamidović i golman Adi Ahmetašević.

Pored ostalog obraćanja, a na upit novinara portala sportskevijesti.com o tome da se izjasni da li se na prvenstvu Evrope može očekivati prolazak u finalni dio grupne faze takmičenja, selektor Obrvan istakao je kako je i sam plasman na prvenstvo veliki uspjeh, te podvukao da njegov tim može odigrati ravnopravno sa selekcijom Češke Republike, dok su Švedska i Španija trenutno dosta kvalitetnije ekipe i da će biti teško doći do druge pozicije u grupi.

Kako je protekao razgovor novinara portala sportskevijesti.com i selektora Obrvana, kao i kompletan tok konferencije za štampu, poslušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *