06/10/2024
IMG_20220117_193700

U mađarskoj Budimpešti će danas sa početkom u 15 sati i 30 minuta biti održan žrijeb parova prvog i drugog dijela baraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

U prvom dijelu baraža rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima status nosioca, a potencijalni rivali su Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Izrael, Grčka, Italija, Rumunija i Švicarska, i ti mečevi će se igrati između 14. i 20. marta 2022. godine.

Ukoliko selekcija BiH prođe u drugi dio baraža, neće biti nosilaca, već će biti u podređenima dijelu žrijeba, gdje se već znaju svi mogući protivnici, konkretno to su Hrvatska, Češka Republika, Island, Njemačka, Mađarska, Crna Gora, Nizozemska, Srbija i Rusija, a mečevi drugog dijela baraža igrat će se između 11. i 17. aprila.

Na Svjetsko prvenstvo plasirale su se već selekcije Poljske i Švedske, koje su domaćini, te selekcija Danske, koja je aktuelni prvak, a također, tri najbolje reprezentacije na aktuelnom Evropskom prvenstvu će izboriti direktan plasman na smotru najboljih svjetskih reprezentacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *