06/10/2024
IMG_20220131_113038

U prvenstvu Premijer lige BiH trenutno je zimska prvenstvena pauza, a klub koji se može smatrati najvećim razočaranjem dosadašnjeg dijela sezone jeste višestruki prvak BiH, RK Bosna Sarajevo, koja se nakon četrnaest odigranih kola nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli.

Povodom ovosezonskih, neočekivano slabih izdanja RK Bosna u prvenstvu Premijer lige BiH, mi sa portala sportskevijesti.com odlučili smo o toj problematici porazgovarati sa trenerom RK Bosna Sarajevo, Zuhdijom Korkarićem, te prvotimcima ovog kluba Muhamedom Zulfićem i Edom Mehinagićem.

Trener Korkarić, te rukometaši Zulfić i Mehinagić su u razgovoru sa novinarom portala sportskevijesti.com za početak iznijeli vlastito mišljenje o dosadašnjem ovosezonskom učinku tima u prvenstvu Premijer lige BiH.

Razgovor na ovu temu, između trenera i prvotimaca RK Bosna Sarajevo i novinara portala sportskevijesti.com, možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Naši sagovornici također su se dotakli i razloga zbog kojih je jedan iskusan tim, odnosno, grupa igrača koji su nekada činili i okosnicu reprezentacije BiH, došao u situaciju da se bori za opstanak u ovosezonskom prvenstvu Premijer lige BiH, te je bilo riječi i o trenutnom finansijskom stanju u klubu i klupskim sponzorima, a što možete također poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Naposlijetku, Trener Korkarić je objasnio kako se dogodilo to da RK Bosna od respektabilnog evropskog kluba, kluba koji je u periodu od 2005. do 2010. godine redovno igrao Ligu evropskih prvaka, te bio i u osmini finala najjačeg klupskog takmičenja u Evropi, i kluba koji je tih godina izborio i polufinale Kupa pobjednika kupova, dođe u situaciju da igra niže rangove takmičenja u BiH.

Razgovor o ovoj problematici između trenera RK Bosna Sarajevo i novinara portala sportskevijesti.com, možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *