07/10/2024
selmir-pidro-sretan-sam-sto-sam-dio-bordo-price-large

Fudbalski klub Sarajevo zvanično je potvrdio da je zaključen transfer nogometaša Selmira Pidre u MLS ligu, u St Louis CITY SC kojem će se pridružiti u julu 2022, nakon završetka sezone u dresu Sarajeva.

„Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal! Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san!.” – rekao je Ismir Mirvić, Predsjednik i vlasnik FK Sarajevo.

“Kao jedan od njenih prvih članova, početkom 2014. Selmir Pidro stigao je u Akademiju FK Sarajevo gdje je osvojio jedno prvenstvo i jedan kup i bio standardni reprezentativac omladinskih selekcija BiH u svom uzrastu.

Kao standardni prvotimac FK Sarajevo u svoje tri sezone osvojio je 4 titule uključujući i legendarnu duplu krunu u sezoni 2018/19. Priča o Pidri i njegovom transferu u MLS ligu je priča o uspjehu Akademije i najava njenog još snažnijeg pozicioniranja kao vodeće akademije na ovim prostorima za najbolje mlade talente i buduće profesionalce.” – navodi se iz FK Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *