07/10/2024
FB_IMG_1643752559161

Nogometaš Dženit Hajdarević zvanično je napustio redove premijerligaša Veleža iz Mostara, i svoju će karijeru nastaviti u dresu francuskog prvoligaša Angers SCO, potvrdio je mostarski klub.

“FK “Velež”Mostar obavještava svoje članove, navijače i prijatelje kluba da će naš prvotimac, mladi Dženit Hajdarević svoju karijeru nastaviti u dresu francuskog prvoligaša Angers SCO. Hajdarević je time postao prvi igrač Veleža u samostalnoj Bosni i Hercegovini koji je iz našeg kluba ostvario direktan transfer u neki klub iz “liga petice”.

Uz lično zalaganje, profesionalan pristup i naporan rad na razvijanju vlastitog talenta, ovaj Hajdarevićev uspjeh je i velika potvrda dobrog rada s mladim igračima u Omladinskoj školi “Muhamed Mujić”, a njegov kvalitet znalački je prepoznao i Feđa Dudić, koji je ovog mladog igrača priključio Veležovim prvotimcima.

Našem Dženitu srdačno čestitamo i želimo mnogo uspjeha u nastavku karijere, sigurni da će se uvijek osjećati dijelom velike familije Rođenih. A upravi Angers SCO zahvaljujemo na korektnom i profesionalnom odnosu u svim fazama ovog transfera i želimo im mnogo sportske sreće i uspjeha.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *