05/10/2024
FB_IMG_1645193364629

Nogometaš Elvis Mehanović novo je pojačanje prvoligaša Gradine iz Srebrenika, zvaničnim je putem potvrdio ovaj klub.

“Bivši fudbaler KRC Genk, RSC Anderlecht, RFC Seraing i FK Borac Banja Luka, Elvis Mehanović, novo je ime u svlačionici srebreničkih Plavih.

Stameni napadač visok 195cm u Srebrenik stiže na šestomjesečnu posudbu iz FK Tuzla City, momčadi sa kojom ima važeći ugovor do 2024. godine.

Elvis Mehanović je rođen 10.04.2000. godine i aktuelni je reprezentativac U-21 selekcije BiH. U sezoni 2019/20 ostvario je promociju u belgijsku “Pro League” sa ekipom RFC Seraing a zatim na proljeće 2021. godine stiže u Borac gdje je odigrao značajnu ulogu i vodio “Velikana iz Platonove” do šampionske titule u m:tel Premijer ligi BiH.

U Banjoj Luci je odigrao 16 utakmica i upisao pet asistencija uz dva postignuta gola, a sve to privuklo je pažnju čelnika FK Tuzla City koji su brzo reagovali i potpisali talentovanog napadača.

Upravo zahvaljujući generalnom sponzoru i važećem sporazumu postignut je dogovor sa Mehanovićem koji stiže u Srebrenik i predstavlja možda i najzvučnije ime ovog prelaznog roka u Prvoj ligi FBiH. Stameni napadač je upisao 13 nastupa protekle polusezone a već sutra će u plavom dresu istrčati na teren Gradskog stadiona.” – navodi se iz OFK Gradina Srebrenik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *