06/10/2024
IMG_20220305_190720

Odigran je i drugi meč današnjeg programa dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između gradskih rivala Željezničara i Sarajeva.

Željezničar Sarajevo – Sarajevo 2:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas je odigran meč dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH između gradskih rivala Željezničara i Sarajeva, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Ovaj duel je počelo napadima Željezničara, čiji su igrači već u uvodnim minutama ozbiljno prijetili, dok je Sarajevo svoju šansu čekalo iz kontra napada, međutim, bez promijene rezultata u odnosu na početni.

Ipak, u 31. minuti pogotkom Hodžića domaći su došli do prednosti od 1:0, što se kasnije ispostavilo i kao rezultat prvog poluvremena, uz podatak da je Sarajevo u 46. minuti ostalo i sa igračem manje u polju, s izborom da je crveni karton dobio Dupovac.

U nastavku meča terenska inicijativa Željezničara i poprilično bezopasno Sarajevo, no ipak, domaći bolji igru nisu uspjevali krunisati novim pogotkom.

Ipak, u 90. minuti domaći dolaze i do drugog pogotka, strijelac za, ispostavilo se kasnije i pobjedu rezultatom 2:0 bio je Zec.

Ovom pobjedom Željezničar je sada na petoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sarajevo četvrtoplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *