06/10/2024
IMG_20220305_152945

Danas je odigrano šest od osam mečeva šesnaestog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Travniku, i u Doboju kod Kaknja.

Travnik – Igman Konjic 1:1

U Travniku su se danas u okviru šesnaestig kola Prve lige FBiH sastali timovi Travnika i Igmana iz Konjica.

Ekipa Travnika je idealno otvorila i meč i pogotkom Tabakovića na poluvremenu imala prednost rezultatom 1:0, međutom u nastavku Igman pogotkom Alagića poravnava rezultat na 1:1, a taj rezultat zadržao se kasnije i tokom drugog poluvremena, te je bio i konačan epilog duela.

Ovom podjelom bodova Travnik je sada na dvanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Igman sada na liderskoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Mladost Doboj-Kakanj – Jedinstvo Bihać 3:0

Na stadionu pod “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas su se u okviru šesnaestog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi Mladosti i Jedinstva iz Bihaća.

Ovaj duel je od početka pa do kraja išao na stranu samo jednog tima, tima Mladosti, koji već na poluvremenu pogotcima Pandžića i Hrustanovića ima prednost od 2:0, potom u nastavku meča pogotkom Grahovca i do 3:0, i u konačnici a do trijumfa tim rezultatom.

Mladost je ovim trujumfom sada na trinaestom mjestu prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo uslijed poraza sadačetrnaestoplasirani tim ovosezonskog prvenstva.

Današnji rezultati šesnaestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog šesnaestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *