07/10/2024
IMG_20220306_171445

Odigrana su oba današnja susreta dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, susreti u Banjaluci gdje su se sastali Borac i Velež iz Mostara, te u Posušju gdje su se sastali Posušje i Sloboda iz Tuzle.

Borac Banjaluka – Velež Mostar 2:0

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas su se u okviru susreta dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH sastali Borac i Velež iz Mostara.

Nakon prvog poluvremena mreže oba golmana su mirovale, da bi u nastavku Birac prvobitno pogotkom Melega u 58. minuti poveo sa 1:0, a potom pogotkom Cvijanovića u 68. minuti i sa 2:0, a što je ujedno bio i konačan rezultat meča.

Borac je ovim trijumfom zadržao treću poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Velež nakon poraza ostao na osmoj poziciji prvenstvene tabele.

Posušje – Sloboda Tuzla 1:0

Stadion “Mokri Dolac” u Posušju danas je bio mjesto susreta dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH između Posušja i Slobode iz Tuzle.

Posušaci su bolje otvorili meč, i pogotkom Leke u 7. minuti poveli sa 1:0, a taj rezultat naposlijetku je bio, ne samo rezultat prvog poluvremena, već i čitavog meča.

Ekipa Posušja je ovim trijumfom sada na devetoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Sloboda nakon poraza ostala na sedmoj poziciji prvenstvene tabele.

Tabela nakon nepotpunog dvadesetog i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *