07/10/2024
IMG_20220312_150042

Odigran je prvi meč dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Sarajeva i Borca iz Banjaluke.

Sarajevo – Borac Banjaluka 1:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas je odigran meč dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Borca iz Banjaluke, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Ovaj duel je počelo napadima Sarajeva, čiji su igrači uvodnim minutama ozbiljno prijetili, a u već u 2. minuti pogotkom Suljića domaći su došli do prednosti od 1:0, što se kasnije ispostavilo i kao rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Borac u 59. minuti pogotkom Lukića dolazi i do poravnanja rezultata na 1:1, i stvari se tada vraćaju na početak.

Do kraja meča Sarajevo je bilo bolji rival na terenu, ali više nije bilo rezultatskih promijena, i rezultat od 1:1 bio je konačni epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova Sarajevo jejostqlo na četvrtoj poziciji na tabeli, dok je Borac, ostao trećeplasirani tim prvenstva.

Nakon meča održana je konferencija za štampu, uz obraćanje oba šefa struke, Aleksandra Vasoskog ispred Sarajeva, i Nemanje Miljanovića ispred Borca:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *