06/10/2024
IMG_20220314_105724

Iz Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle oglasili su se saopštenjem za javnost, a razlog tome jeste jučer odigrani meč dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH, koji je ovaj tim na svom terenu igrao protiv Zrinjskog iz Mostara, konkretno, Tuzlaci nisu zadovoljni suđenjem glavnog sudije ovog duela, Ermina Sivca iz Zenice.

“Nakon odigrane utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski, Fudbalski klub Sloboda izražava nezadovoljstvo suđenjem glavnog sudije Ermina Sivca iz Zenice. Smatramo da je glavni sudija u nekoliko navrata oštetio Slobodu, posebno kada je svirao nepostojeći penal za goste iz Mostara. Time je sudija Sivac direktno uticao na rezultat utakmice.

FK Sloboda napominje da je ovo nastavak brojnih sudijskih grešaka na račun Slobode, ali i drugih klubova koji nisu pod “zaštitom” te da organi Fudbalskog saveza BiH moraju dati odgovor na ovakve pojave i ugrožavanje takmičenja. U protivnom trud i rad sportista, ali i ljudi koji vode klubove, je uzaludan i ovisi o sudijskim, lošim, namjerama.” – navodi se u saopštenju FK Sloboda Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *