19/09/2024

Odigran je uzvratni susret predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Piljskoj i Švedskoj, između selekcija BiH i Grčke.

BiH – Grčka 26:28

U dvorani “Mejdan” u Tuzli odigran je uzvratni susret predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Piljskoj i Švedskoj, sastale su se reprezentacije BiH i Grčke, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo zdanje i medijski popratila zanimljiv duel.

Početak utakmice, odnosno, prvih petnaest minuta donosi nešto bolju igru selekcije Grčke, koja konstantno ima minimalnu rezultatsku prednost od jedan do dva gola razlike, da bi i selekcija u BiH u jednom trenutku došla do prednosti, međutim, Grci naposlijetku po isteku 30 minuta imaju vodstvo rezultatom 12:10, i selekcije su na odmor između dva poluvremena otišle pri tom rezultatu.

Drugo poluvrijeme ponovo pripada selekciji Grčke, koja je konstantno povećavala svoju prednost, da bi selekcija BiH tek u finišu istopila istu, i tako do konačnih 28:26, do pobjede od dva gola razlike.

Reprezentacija Grčke je ovim trijumfom, i s obzirom na trijumf u ovom meču rezultatom 24:17, samo potvrdila plasman u baraž za prvenstvo svijeta, dok se selekcija BiH ovim porazom definitivno oprostila od takve mogućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *