19/09/2024

Danas je odigrano sedam od osam mečeva osamnaestog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Gračanici, i u Travniku.

Bratstvo Gračanica – Igman Konjic 1:2

U Gračanici su se danas u okviru osamnaestog kola Prve lige FBiH sastali timovi Bratstva i Igmana iz Konjica.

Ekipa Goražda je bolje otvorila i meč i pogotkom Ljuce na poluvremenu imali prednost rezultatom 1:0, da bi u nastavku prvobitno Bratstvo pogotkom Aletića poravnali rezultat na 1:1, međutim, gosti pogotkom Jusufbašića dolaze do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, a taj rezultat zadržao se kasnije i tokom drugog poluvremena, te je Igman došlo do pobjede i tri boda.

Ovom pobjedom Igman je ostao lider prvenstvene tabele, dok je Bratstvo sada na petoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Travnik – Jedinstvo Bihać 1:1

Na stadionu pod “Pirota” u Travniku danas su se u okviru osamnaestog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi Travnika i Jedinstva iz Bihaća.

Prvo poluvrijeme je počelo pogotkom Jedinstva, strijelac za 1:0 bio je Kadrić, da bi Hadžikadunić svojim pogotkom donio poravnanje Travniku na 1:1, a taj rezultat bio je kasnije ishod, ne samo prvog dijela, već i čitavog meča.

Travnik je ovom podjelom bodova sada na pretposljednjem mjestu prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo uslijed remija sada na četrnaestom mjestu tabele ovosezonskog prvenstva.

Današnji rezultati osamnaestig kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog osamnaestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *